|
|
|
|
Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe „MAK-POL” zostało założone i rozpoczęło swoją działalność w 1995 roku, jego siedziba mieści się przy ulicy Podgórnej 12 w Bielsku-Białej. Założycielem i jej jedynym właścicielem jest Tadeusz Mędrzak. Jego ideą było stworzenie dużego i silnego przedsiębiorstwa o zasięgu regionalnym, którego wyroby przez wysoką jakość i szeroki asortyment będą cenione i poszukiwane przez klientów, a marka na trwałe zapisze się w branży spożywczej regionu, w którym będą działać.
Przedsiębiorstwo od chwili powstania działa nieprzerwanie. W czasie przeszło już kilkunastoletniej działalności firma zawsze kładła ogromny nacisk na wysoką, jakość wytwarzanego produktu. Początkowo produkowany był wyłącznie makaron domowy, zwyczajowo zwana nitką-krajanką, którego receptura oraz sposób produkcji jest taki jak makaron robiony przez nasze babcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
30 dag makaronu wstążki
-
50 dag brokułów
-
10 dag sera pleśniowego
-
200 ml chudego jogurtu
-
100 ml bulionu warzywnego
|
|
|
Makaron ugotować na półtwardo w dużej ilości lekko osolonego wrzątku. Odcedzić. Świeże brokuły umyć, podzielić na różyczki, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować na średnim ogniu ok. 10 min. Jeśli używamy mrożonych - gotować tylko 5 min. Odsącz...
|
  |
|
|